Състезанието днес още не е приключило, но съм доволен и направих две добри спускания. Това каза пред журналисти в Пампорово сноубордистът Радослав Янков, който влезе във финала с 4-то време в двата манша от пресявките с 57.93 секунди и се класира за осминафиналите на днешния етап от Световната купа по сноуборд, предаде репортер на "Фокус“.

"Вътре съм, ще видим какво ще стане на финалите. Не бих казал, че има разлика между червеното и синьото трасе, може би синьото е една идея по-бързо. Като цяло трасето е изключително добре подготвено“, посочи Янков.

Той не скри, че да кара пред родна публика в Пампорово е напрегнато. "Тук е моето родно място, доста хората са дошли да ме подкрепят. Познавам пистата добре, но е по-различна в момента, защото е заледена. Домакините и организаторите са се справили много добре“, коментира сноубордистът.  

Той поздрави и останалите български състезатели в отбора за представянето им този голям форум. "Като цяло мисля, че много добре се представиха момчетата и това е много голям опит за тях, защото това е състезание от най-големия ранг“, допълни Янков и уточни, че на финалите от 13:00 днес ще се раздаде максимално.