Волейболната гордост на Пазарджик - Хебър, разкри подробности относно бъдещето на клуба и как той ще бъде финансиран. Александър Иванов (Президент на ВК Хебър), Митко Петков (дългогодишен член на УС), Тодор Алексиев (спортен директор) и Витка Дончева (ръководител ДЮШ) участваха в открито студио, което бе поместено на Facebook страницата на клуба.

"Получих много телефонни обаждания, в които ми се каза "Моля ви се, направете всичко, за да запазите вашият клуб, защото без него нивото ще спадне наново. Както ние си говорихме, че при едно неявяване нямаше да пострада само Хебър, щеше да пострада БФВолейбол. Българският клубен волейбол щеше да пострада най-много, защото догодина нямаше да има Шампионска лига“, заяви Иванов.

"Нямахме средства да покрием разходите по домакинстването на полския отбор Заверче, съответно хотел и транспорт. За никой не е тайна, че в последните години движещата сила на клуба бе кметът на общината г-н Попов. След изборите, които бяха спечелени от г-н Кулински, изпаднахме в ситуация, в която имахме неяснота дали ще имаме финансиране, или не. Г-н Кулински се срещна с клуба и каза, че ще продължи да подпомага волейбола и каза, че целите се запазват. Започнахме да гоним една оптимизация на бюджета и да търсим нови спонсори“, разясни президентът на клуба.

"Миналата седмица потърсих отново г-н Кулински за среща, за да му представя нещо, което с нашия старши треньор Алберто Джулиани ревизирахме на предния ден – един оптимизиран бюджет, който да задържи отбора и клуба генерално във формата, в който сме го виждали, защото тази сметка включваше и школата. Представихме му плана, който бе на половина, 50% от сумата, която бе обещана от предишния кмет. Г-н Кулински каза "Ок, по този начин запазваме ли целите и амбициите?“, като аз му казах "Да, защото запазваме отбора“. Разбрахме се и аз започнах да провеждам срещи със състезателите. От тях двама още тогава си казаха, че имат много по-добри финансови предложения. След това, тъй като с г-н Кулински говорехме за евентуална съвместна пресконференция в петък, се чухме, но той каза "Излязоха нови задължения, за които не знаех. Не мога да обещая какво ще даваме. Ще видя следващата седмица какво ще влезе в общинната“. Във вторник част от състезателите и старши треньорът са потърсили среща с г-н Кулински, защото в тяхната глава са се появили съмнения дали това, което сме коментирали, е истина. След срещата ми се обадиха и казаха "Сашо, кметът каза, че няма да дава никакви пари. Общината не може да намери средства в следващите месеци и средствата, на които можем да разчитаме, са 0 лева“, разясни още Иванов.