Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси разкритикува остро действията на полицията преди началото на световната квалификация с Бразилия.

Мачът на "Маракана“ започна с около половин час закъснение заради безредици на трибуните. Феновете на Аржентина се сбиха с бразилските полицаи, които ги охраняваха.

Меси и съотборниците му опитаха да успокоят обстановката, но след като не успяха, се прибраха в съблекалнята. След като ситуацията се успокои, аржентинците излязоха на терена, а Меси влезе в конфликт с бразилския национал Родриго, който нарече аржентинските играчи "страхливци“.

"Видяхме, как полицията бие хората на трибуните. Семействата на много от играчите ни бяха там. Трудно бе да се концентрираме върху играта – коментира пред ABC Меси. – Подобно нещо се случи тук на финала на Копа Либертадорес. Бразилските полицаи отново си позволиха да бият хора на трибуните. Решихме да се приберем в съблекалнята, тъй като бе ясно, че при тези условия е невъзможно да играем. Освен това, вярвахме, че прибирането ни в съблекалнята ще помогне за успокояване на ситуацията“.

Аржентина победи Бразилия с 1:0 в квалификация за Световното първенство през 2026 година.