Ръководствата на ГЕРБ и на "Продължаваме промяната - Демократична България" проведоха близо 2-часова среща в парламента, предаде репортер на "Фокус"

В кабинета на председателя на НС се събраха Мария Габриел, Бойко Борисов, Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Владислав Панев, Атанас Атанасов и акад. Николай Денков. Разговорите продължиха два часа, но не стана ясно за какво са си говорили.

След края ѝ участниците в срещата отказаха всякакъв коментар пред медиите. Кандидат-премиерът Мария Габриел напусна сградата на парламента, а депутатите се върнаха в пленарна зала, където предстои да се гледат седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс.  

Припомняме, по-рано Мария Габриел разкри приоритетите на експертния кабинет, който ще предложи. Това са бюджетът, върховенството на закона, съдебната реформа, Планът за възстановяване и инвестиции за България и българските региони.

"Структурата на Министерския съвет остава същата. Имената ще споделя в понеделник, но вече е ясен профилът, около който се обединихме – експерти, владеещи материята и работещи за бързи резултати, които хората да усетят по приоритетите, които споделих", каза бившият български еврокомисар.