Задържаха през почивните дни във Видин двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, предаде репортер на "Фокус“. Те са задържани в ареста за срок до 24 часа, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР във Видин.

При проверка от полицейските служители в село Дреновец и тестване с дрегер пробата на 46-годишен столичанин, управлявал личния си автомобил, е отчела 2,09 промила. Той е дал и кръвна проба за изследване във филиала за спешна медицинска помощ в Белоградчик.  

При другия случай униформените са спрели за проверка 47-годишен от село Кутово. При тестване с дрегер пробата му е отчела 1,30 промила. Мъжът е дал и кръвна проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ във Видин.

Превозните средства са иззети по надлежния ред и репатрирани за съхранение в база на МВР в областния град. Образувани са досъдебни производства, уточняват от ОДМВР-Видин.

През 2023 г. , по данни на ОД на МВР във Видин,  56 са регистрираните случаи на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила. Това е намаление  с 15,2 на сто спрямо 2022 г.