ПП "Български възход" представи днес своя кандидат за кмет на град Варна. На предстоящите местни избори, партията ще бъде представена от адв. Петър Николов, съобщи председателят на ПП"Български възход" ген. Стефан Янев.

Адв. Николов оцени шансовете си на изборите през октомври като много добри. "Не виждам сериозен кандидат, включително досегашния кмет. Говоря за човек, който би защитавал интересите на града.", каза Николов и уточни, че е приел да се кандидатира, след като е получил много голяма подкрепа от страна на гражданите. Той уточни, че за него няма значение дали ще бъде и водач на листата на ПП "Български възход", тъй като участието му в политиката не е самоцел.

Областният координатор на партията Деян Драганов обяви, че в момента "Български възход" е в процес на преговори за предстоящите местни избори. "Вероятно ще имаме наш кандидат за кмет в още 2 варненски общини" каза Драганов, но не уточни кои. Това, което се знае до момента е, че ПП "Български възход" ще има своя листа в 9 общини в област Варна.

"Партията предстои да издигне кандидати за кмет в големите областни градове, включително Пловдив, София и Бургас." съобщи още ген. Янев.