Симитлийското село Брежани остана без кмет и то само пет месеца, след провеждането на местните избори, предаде репортер на "Фокус“. Това означава, че жителите на селото отново ще трябва да си избират управник, който да довърши мандата на Ивайло Костов.

Справка в сайта на Общинска избирателна комисия – Симитли показва, че на 28 март при тях са получени документи – уведомление от председателят на Общински съвет - Симитли, в едно с подадено заявление от Кмет на Кметство село Брежани Ивайло Василев Костов, с което същия е заявил, че подава оставката си като такъв. Същият е избран с решение № 144-МИ/ 06.11.2023 г.

"ОИК - Симитли, счита, че оставката на Костов е основания за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмет на кметство, установяващи обстоятелството по чл. 42, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, което искане е допустимо и по същество основателно“, посочват от Общинска избирателна комисия.

Със свое решение Общинска избирателна комисия – Симитли е взела решение за предсрочно прекратяване пълномощията на Ивайло Василев Костов, – кмет на кметство село Брежани с решение № 144-МИ/ 06.11.2023 г. и анулира издаденото му удостоверение.

Припомняме, че Ивайло Костов спечели изборите в симитлийското село Брежани с 233 гласа на втори тур. Негов опонент беше дългогодишния кмет на кметство Благой Стефанов, който успя да получи 206 гласа.