По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Тази позиция разпратиха от Министерството на вътрешните работи.

Повод за реакцията им тазсутрешната среща при президетна Румен Радев където определеният за служенен премиер Димитър Главчев представи структурата и състава на служебния кабиент. В списъка фигурира името на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, което разпали страстите на представителите на "Продължаваме промята - Демократична България"

Ето какво пишат от силовото ведомство:

Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове.

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място - резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа.