Емил Русинов пое управлението на район "Източен" преди по-малко от 2 месеца, но вече натрупа сериозен актив. В интервю за медията ни районният кмет изрази задоволство, че е заварил добре уреден район, но признава, че пред него и екипа му стоят много предизвикателства.

Не си е дал гратисен период и още от първия си работен ден в кметството се е старал да бъде активен и да работи в полза на гражданите. Сред първите му публични дейности е осветяването на елхата в парк "Каменица" и със задоволство отбелязва, че на поканата са се отзовали много граждани и се е получил чудесен празник въпреки дъжда и метеорологичните условия.

След сигнал на Клуба на пенсионера в парк "Каменица" за една седмица заедно с екипа си успели да организират акция за осигуряването на два нови климатика, тъй като старият спрял да работи. Сега и възрастните хора, и възпитаниците на двете детски школи ще могат спокойно да упражняват дейността си.

Русинов е първият районен кмет от новия мандат, който направи първа копка на инфраструктурен проект. Заедно с предшественика си Иван Стоянов той даде старт на проекта за благоустрояване на пространството до "Богомил" 122. За по-малко от месец проектът е завършен на 60%.

Сред първостепенните задачи, с които се е заел, е премахването на сметищата в района. Още преди коледните празници са изчистени всички терени в "Източен", на които са изхвърляни отпадъци. Реагира незабавно на всеки сигнал, който постъпва в кметството и сам отива на място, за да даде личен пример и съпричастност към разрешаването на проблема.

Русинов е благодарен на предшественика си за подготвените проекти, някои от които е дошло време да се реализират. Един от тях е пълната реконструкция на улица "Славянска" в участъка от бул. "Източен" до ул. "Лев Толстой". Там предстои да се направи пълна подмяна на подземната и наземната инфраструктура. За реализацията на проекта в държавния бюджет за 2024 г. целево са предвидени 3 601 100 лв.

В капиталовата програма на района е включено изграждането на ул. "Георги Странски", която би облекчила трафика в района на ритейл парка с множество големи търговски обекти. Работи се и по проекта за продължението на улица "Удроу Уилсън" към "Бъндерица" и свързването с булевард "Марица", каза Русинов.

Районният кмет пожела на всички весели и топли празници, а 2024 г. да бъде по-добра.