Не искам да влизам в тона на конфликтност и да коментирам имената в списъка, защото не ги познавам лично. Това каза пред журналисти в Казанлък вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде репортер на "Фокус". Тя каза, че не е официален списъкът и не иска да влиза в хипотези.

"Не мога да коментирам колегите от списъците, които излязоха в медиите за предполагаемите министри, тъй като повечето кандидати не ги познавам лично. Не искам да влизам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става въпрос, но те ще носят своята голяма отговорност, защото ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната и ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, защото ще трябва да променят службите за сигурност с "наши", и МВР с "наши", за да да правим "нашите избори". Ще видим как ще отговарят на всички тези условия", каза Йотова. 

Тя коментира и втория протест срещу президента Радев, който е насрочен за тази вечер. "Ние живеем в демократична държава и всеки човек има право да протестира, когато не е съгласен. Ние ще чуем какви са претенциите на хората, които са на площадите. Аз винаги в своята политическа биография съм чувала тези хора, независимо дали са хиляди или е само един човек. Българският гражданин трябва да бъде чут, а умните хора и умните институции си взимат поуки от тези уроци и трябва да вземат правилните решения", категорична бе вицепрезидентът.

Рени АТАНАСОВА