Областният координатор на ГЕРБ Хасково и водач на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев и кандидатите за народни представили внесоха днес документи за регистрация в РИК Хасково.

"Надяваме се на още по-добър резултат от последните избори. Вярвам, че ще получим по-голяма подкрепа от хората и от Хасково ще изпратим в новото Народно събрание трима депутати от ГЕРБ-СДС“, коментира веднага след регистрацията на листата Делян Добрев.

Той допълни, че всичко, за което от ГЕРБ са предупреждавали през последните три години на "промяна“, се е случило.

"Три години няма Европейски фондове, няма никаква инфраструктура, държавата е в застой. Единственият резултат са увеличените пенсии. Но проблемът с увеличението е, че пенсиите се финансират изцяло със заеми. С 20 милиарда лева нови заеми за последните три години са увеличени пенсиите“, коментира Делян Добрев и допълни:

"Проблемът е, че за да продължат да се плащат тези повишени пенсии, всяка година държавата ще трябва да тегли по 5-7 млрд. лв. за да ги финансира“.

Изходът според Делян Добрев е в Европейските фондове.

"Тези фондове за последните три години са усвоени едва на 4%. За да върви държавата напред, за да има по-високи приходи в бюджета и за да приключим с тегленето на заеми, трябва да усвояваме средствата от ЕС. Трябва да постигнем висок икономически растеж, който да гарантира допълнителни приходи в бюджета, с които да се финансира всичко, включително и пенсиите, без да се теглят заеми“.

За Хасковска област е важно да има повече инфраструктурни проекти, коментира приоритетите за региона Делян Добрев.

"Такива проекти се случват в Хасково през последните години. Планирани са много повече от това, което до момента е изпълнено. Всички наши кметове тази година работят много упорито за проектиране, за да може да получим финансиране за обектите от държавния бюджет“, съобщи още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасковски регион Делян Добрев.

КАНДИДАТИ НА ГЕРБ- СДС ХАСКОВО

1. Делян Добрев - икономист

2. Д-р Георги Станков - ветеринарен лекар

3. Деян Иванов - инженер

4. Иван Минев - юрист

5. Д-р Стефка Здравкова - ветеринарен лекар

6. Божидар Петков - икономист

7. Евгения Ангелова- икономист

8. Митко Полихронов - предприемач

9. Митко Петров - икономист

10. Васил Митев - IT специалист

11. Атанас Асенов - предприемач

12. Мариян Дервенков - юрист

13. Любомир Михов - СДС

14. Теодора Тодорова - търговски представител

15. Николай Николов - компютърен инженер

16. Хавел Карагьозов - стажант по медицина