Кметът на Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира кампанията "Език свещен…" Тя е посветена на 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Кампанията "Език свещен…" започна през 2018 г. Всяка година, в навечерието на най-българския празник – Денят на българската азбука, кметът се обръща с молба към всички, които обичат българското слово, да споделят в социалните мрежи любими български стихотворения, посветени на България, на българската писменост и на първоучителите Кирил и Методий.

Тази година шествието на думите и духа започва на 20 май /понеделник/. Всеки ден до празничния 24 май на фейсбук страницата на Хасково ще публикува по едно българско стихотворение, за да си припомним свещените слова на великите български поети. Нека думите, възпяващи България, нашата азбука, богатия ни език, история, традиции и вяра, ни вдъхновят и направят по-добри.

Кметът на Хасково се обръща с призив към всички учители и ученици, родители, просветни и читалищни дейци, журналисти, към всички, които обичат българското слово да се включат в кампанията "Език свещен…" и да споделят своите любими български стихотворения.