Ден на професиите под мотото "Всеки спомен е вкус…" организира днес Професионална гимназия по туризъм "Александър Паскалев". Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, началникът на РУО Силвия Касабова, председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова, председателят на Районния съд Пламен Георгиев, общинският съветник Цвети Лалов и Благовеста Василева от "Дивата ферма" бяха гости на празника на професиите в ПГТ.

Директорът на училището Пенка Георгиева благодари на всички партньори на гимназията, благодарение на които училището се развива и обучава кадри, които се реализират успешно.

"Радвам се, че професионалните гимназии вече презентират по атрактивен и модерен начин специалностите си. Още когато бях областен управител, започнахме инициативата "Ревю на професионалното образование". Тогава бяха направени първите срещи между училищата, децата, бизнеса и родителите. Поздравявам Гимназията по туризъм, че прави Деня на професиите по толкова атрактивен и впечатляващ начин и се надявам, че родителите ще подкрепят децата, които днес са тук в избора им на професионално образование", коментира кметът Дечев.

Той допълни, че вярва, че ремонтът и модернизацията на сградата на гимназия "Александър Паскалев“, ще превърне училището в още по-желано от учениците и техните родители. "Рекламна графика“, "Организация на хотелиерството“, "Съдебна администрация“, "Кетъринг“, "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“ са специалностите, в които се обуват бъдещите дизайнери, хотелиери, съдебни служители, ресторантьори и технолози на Хасково.