Руските военни продължават настъплението си към Волчанск в Харковска област, но Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ги изтласкват от позициите им. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В текста се подчертава, че наскоро ВСУ са се върнали позиции близо до Липци в северната част на Харковска област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия. Украинските сили са успели да изтласкат руските войски от позиции в посока Стрелка-Глубокое, но руските войски продължават да се опитват да пробият към Липци.

Боевете продължават:

Близо до Липци;

Северно от Липци близо до Глубокое;

Източно от Липци близо до Лукянц и Нескучное.

Руснаците продължават настъпателните операции близо до Волчанск, но не са потвърдени промени във фронтовата линия в района. Руските пехотни части извършват атаки във Волчанск, но ВСУ ги изтласкват от различни позиции.

Боевете продължават и във Волчанск и на запад от населенето място при Старица.

Позиционни битки на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област, по-специално край Кринки, също продължават. ВСУ държат тактическия плацдарм в Кринки, но логистиката през Днепър е сложна. Украинските войски остават в Кринки, а също така държат позиции на островите Милки и Фролова в делтата на Днепър.