Руската армия страда от редица проблеми, включително нисък морал, и е преустановила щурмуването на позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с големи части. Вместо това за атаки се използват групи, разделени на два отряда и подсилени с бронирана техника, се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Полковник Руслан Музичук от Националната гвардия на Украйна твърди, че руснаците използват малки превозни средства без защита, за да се приближат бързо до позициите на ВСУ и да създадат условия за настъпването допълнителна група пехота.

Офицерът от украинската 26-а артилерийска бригада Олег Калашников на свой ред обяснява, че руснаците на Бахмутско направление не водят наземни атаки в батальонни групи, тъй като украинските БпЛА веднага ги засичат. Но използват групи, чийто размер не надвишава рота.

Според Калашников руските войски на Бахмутското направление страдат от нисък морал. Поради това в този участък от фронта руснаците активно използват баражни отряди.Освен това са преминали към използване на малки групи пехота за извършване на наземни атаки.

Руски източници също признават, че силите на Москва страдат от изтощение и липса на ротация. Въпреки това продължават да се бият на нови територии западно от Авдеевка.