Украйна трябва да промени подхода си към кадровата система в армията и да постави акцент върху развитието и обучението на лидери.

Това заяви американският генерал Бен Ходжис, бивш командващ въоръжените сили на САЩ в Европа, в коментар за NV. По думите му по време на война винаги се случва младите офицери да плащат с живота си, защото са много видими на фронтовата линия и се опитват да водят войниците.

"Поради това традиционно имате по-висок процент на изчезване сред младите лидери. Трябва да можете да ги замените“, посочи той.

Ето защо е важно активно да се развиват уменията на младшите офицери, като се започне от ниво кадет. Като цяло Украйна трябва да привлече повече хора във въоръжените сили за формиране на нови бригади. В края на краищата това ще даде възможност на командването да изтегли части от зоната на бойните действия за 3-4 месеца, през които те ще преминат възстановяване, почивка, получаване на нова техника, попълване на доставките и обучение.

"И тогава ще се върнат в битка“, добавя Ходжис.

Генералът отбелязва, че ако говорим за извършване на настъпателни операции, а не просто за отбрана, както сега, Въоръжените сили на Украйна ще имат нужда от още повече новобранци.