На 28-ото издание на "София Филм Фест" се състоя световната премиера на криминалната психологическа драма "Диво желание" на израелския режисьор Шарон Бар-Зив. Сценарият е на Ноа Бар-Зив, а сюжетът е вдъхновен от реални събития. В една от главните роли се превъплъщава българският актьор Самуел Финци.

Изкуството е една референция и дава възможност на човек да се погледне отстрани и да се замисли върху живота в неговата многоликост. Това коментира в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов актьорът Самуел Финци.

"Диво желание“ е труден филм за насилието. Показва ни история за това какво струва на една жена да преодолее срама и всички негативни ефекти, нанесени върху психиката й посредством неоправданото и ужасно насилие, сподели актьорът. "Филмът е начин да се борим за възпирането на насилието. Надявам се този филм с нещо да помогне специално на жертвите на насилие по-лесно да преодоляват пречките, така че да може справедливостта да бъде възстановена след това,“ подчерта още Самуел Финци.

Според режисьора Шарон Бар-Зив филмът "Диво желание“, подобно на много други филми, е част от тези мащабни процеси на промяна на болезнени за обществото проблеми. Според него ефектът не е внезапен и не ни променя веднага, а бавно и постепенно. "Това е филм за границите – хората следва да бранят своите граници, но и да уважават чуждите. Така нещата ще са добре. Живеем в бурни времена, защото граници сякаш няма и хората не ги уважават, особено що се отнася до половете. Мъжете трябва да уважават границите на жените, а жените трябва да бранят своите граници,“ категоричен е той.

Ноа Бар-Зив, която освен сценарист на филма е и терапевт с фокус върху сексуалната престъпност, сподели, че това й помага за един много по-задълбочен поглед върху изследването на тези проблеми. "Филмът е за това кое е правилно и кое е грешно. Нещата са черно-бели, без сива зона,“ добави тя.                     

По повод политическата ситуация в Израел, за войната и за това как виждаме връзката между тези събития и филма Шарон Бар-Зив подчерта, че филмът е написан преди тези събития, но въпреки това се вижда как темата е много актуална и нещата са свързани. "Тези проблеми трябва да се обсъждат, защото това е начин да променим обществото – чрез дискусия,“ категоричен е той.