Носителят на "Оскар" Килиън Мърфи ще се завърне по подлите улици на Бирмингам, за да повтори ролята си в хитовия франчайз на BBC. Снимките на пълнометражния филм Peaky Blinders ("Остри козирки") стартират по-късно тази година, потвърди създателят на шоуто.

Звездата от "Опенхаймер“, който тази година обра наградите на всички филмови церемонии, участва в хитовия криминален сериал като Томи Шелби, лидер на титулярната улична банда. Новината, че той ще повтори ролята си във филмовото продължение, беше потвърдена от създателя Стивън Найт по време на интервю на червения килим във вторник на премиерата на новия му сериал This Town.

"Определено ще се върне. Снимаме го през септември малко по-надолу по пътя в Дигбет“, каза пред Birmingham World Найт, визирайки района на централен Бирмингам.

Докато разговаряше с изданието, Найт също похвали Мърфи за неговите талант и професионализъм, след като актьорът разби сезона на наградите, печелейки множество актьорски отличия за изпълнението си на Дж. Робърт Опенхаймер в победителя за Най-добър филм на Кристофър Нолан.

"Беше адски заслужено. Искам да кажа, той е брилянтен и е страхотно човешко същество. Когато снимаме той води процеса и остава толкова уравновесен и прям“, каза Найт. "Заслужава всичко, което получава."

Мърфи наскоро говори за интереса си да повтори ролята си на буйният лидер на банда Томас Шелби по време на гостуването си в радио шоуто на BBC Desert Island Discs.

"Винаги съм казвал, че ако Найт представи сценарий, който знам, че може да напише, защото е феноменален писател, аз ще бъда там“, каза Мърфи. "Ако искаме да гледаме 50-годишния Томи Шелби, да го направим.“

Историята на "Остри козирки" започва през 1919 г. през месеците непосредствено след Първата световна война и прескача години напред през последните си два сезона, от 1925 г. до 1929 г. и след това до 1933 г. През 2021 г., когато беше обявено, че шестият сезон на сериала ще бъде последната глава от историята, Найт намекна за филм, като каза, че "разказът ще продължи в друга форма“, за което той разкри повече преди премиерата на последния сезон на шоуто.

"Пийки – в това превъплъщение – идва към края си", каза Найт пред репортери, събрани в Бирмингам през 2022 г. "Но работим по филм, който също ще пренесе семейството и историите във Втората световна война.“