Мартин Скорсезе започва работа по биографичен филм за Франк Синатра, отново с Леонардо ди Каприо в главната роля, съобщава Variety.

Скорсезе планира да започне снимките на проекта за Синатра веднага след приключване на работата по филма му за Исус, адаптиран по книга на японския писател Шусаку Ендо.

Variety също предполага, че Ди Каприо ще играе Синатра, докато Дженифър Лорънс ще бъде избрана за ролята на Ава Гарднър, която е била женена за певеца между 1951 и 1957 г. Медията обаче съобщава, че Скорсезе все още не е получил одобрение от дъщерята на Синатра - Тина, която контролира правата на баща си върху негови музика и изображения.

Скорсезе и преди е пробвал да заснеме живота на Синатра в продукция, обявена през 2009 г. с подкрепата на студиото Universal и слухове за Ди Каприо в главната роля. Тогава режисьорът каза пред медиите през 2010 г., че планира да избере Ал Пачино и Робърт де Ниро като Синатра и колегата му Дийн Мартин.

Скорсезе бе разкрил част от своята визия за филма, споделяйки желанието си няколко актьора да изпълняват главната роля. "Не можем просто да покажем "най-големите хитове" от живота на Синатра. Вече опитахме това. Просто не става. Така че другият начин е да имате три или четири различни Синатри. По-млад. По-стар. На средна възраст. Много стар. Прескачаш напред-назад във времето – и го правиш чрез музиката."

Доклади по онова време обаче също предполагат, че Тина Синатра не е била доволна от подхода на Скорсезе, особено от плана му за "ударна“ биография, която ще включва връзките на певеца с организираната престъпност.

"Марти иска да е ударно и да демонстрира жестокия, сексуално зареден и пиян Франк, но Тина иска да покаже по-меката страна на баща си и да остави фокуса да бъде върху музиката“, каза неназован източник.

Скорсезе каза през 2017 г., че се е отказал от идеята, като сподели пред Toronto Sun, че притежателите на правата на Синатра "няма да се съгласят с това“. Той добави: "Някои неща са много трудни за едно семейство и аз напълно ги разбирам. Но ако очакват от мен да го правя, не могат да сдържат определени факти. Проблемът е, че човекът беше толкова комплексен. Всички са толкова сложни – но особено Синатра.“