В своя седемсериен минисериал на Netflix "Baby Reindeer", адаптиран от моноспектакъла му, шотландският писател и комик Ричард Гад разказва истинската история за това как е бил тормозен и преследван в продължение на години. Гад, представя Дони Дън, измислената версия на себе си и пренася публиката в един от най-болезнените периоди от живота си.

Сериалът изследва природата на обсесията и желанията по един шокиращ, забавен, неочакван и опустошителен начин. "Baby Reindeer" е рядък скъпоценен камък в телевизията, който ни напомня безпощадната мощ на искреността.

Историята започва, когато Дони влиза в полицейски участък в Лондон. Блед и изтощен, той обяснява, че нестабилна психически жена го преследва от месеци. За съжаление, въпреки очевидното си безпокойство, полицаят няма реални решения за него.

Прохождащ двайсет и няколко годишен комик, Дони прекарва дните си като барман в местна кръчма, а нощите си затворен в спалнята в дома на майката на бившата си приятелка Кийли (Шалом Брюн-Франклин). В един на пръв поглед обикновен ден в бара влиза жена на средна възраст на име Марта (Джесика Гънинг). Виждайки, че е видимо разстроена, Дони й предлага чаша чай. Когато тя обяснява, че не може да си го позволи, той я черпи, което незабавно променя настроението й. Също толкова бързо, Марта започва да говори за работата си като успешен адвокат, бляскавия си живот и многото си възможности. Докато тече монологът й Дони си мисли един единствено нещо: "Как по дяволите не може да си позволи чаша чай?“

Скоро Марта започва да идва в бара всеки ден. Да се появява на участията на Дони и да му изпраща по хиляди имейли на ден.

И все пак, по един странен начин лудостта на Марта, заразителният й смях и дръзкото й поведение привличат младия мъж. Заглавието на сериала "Baby Reindeer" е умилително обръщение, с което Марта дарява Дони. Когато комикът най-сетне се опитва окончателно да спре общуването си с Марта разбира колко заплашителни са мащабите на нейната обсесия. Очарователно и плашещо е някой да е толкова пленен от личността ти.

Тормозът на Марта преминава всякакви граница, която бавно и сигурно разрушава живота на Дони.

Мрачен и брилянтен, "Baby reindeer" ни задължава да се изправим срещу собствените си лъжи и заблуди. Вътрешният монолог на Дони е суров и хумористичен, получаваме и болезнено обяснение за понякога необяснимото му поведение. Ричард Гад е създал истински шедьовър.