Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов бе категоричен пред журналисти в НС, че той и колегите му няма да преговарят с "Продължаваме промяната“.

"Ние на разговор с хора, които са държавни изменници, няма да стъпим, освен ако Кирил Петков и Асен Василев не бъдат разкарани от "Продължаваме промяната“ и си понесат законовите последствия. С някаква друга "Промяна“ може и да говорим, с тази не“, категоричен бе Йорданов.

Председателят на ПГ на ИТН уточни какво е компромис за него и призова за арести: "Компромис е останалите политически партии в този кабинет да седнат и да говорят без "Продължаваме промяната“, тъй като техните лидери всъщност трябва да бъдат арестувани за държавна измяна. Това е компромис“, убеден е Йорданов.

"Това решение на ГЕРБ е слабо и вредно" – по този начин той коментира изявлението на ГЕРБ в парламента по-рано днес. Габриел заяви посочи, че разговорите с ПП-ДБ не са "в ледена епоха", но наблегна на факта, че разочарованието в обществото е огромно и отправи призив форматът и съставът на кабинета да бъдат преосмислени.