Софийски графски съд оставя в ареста директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, предаде репортер на "Фокус"

На излизане от съдебната зала Петя Банкова запази мълчание. Стефан Димитров, който също е обвиняем по случая, също остава в ареста. 

След заседанието на съда адвокат Людмил Рангелов, който е част от защитата на Банкова, коментира, че съдът е направил заключение, че шефката на Агенция "Митници" е кадрувала под давлението на Стефан Димитров. Той обаче отказа да коментира дали Живко Коцев евентуално има статут на анономен свидетел по случая. 

Заседанието на съда трябваше да започне в 13 часа днес, но заради закъснение то стартира час и половина по-късно. Причината за забавянето бе, че адвокатите се запознаха с материалите по производството. 

Днес в съда се явиха Петя Банкова и Стефан Димитров. Марин Димитров, който също е обвиняем по за организираната престъпна група в Агенция "Митници", бе откаран в "Пирогов" заради влошено здравословно състояние. 

Адвокат Аделина Натева поиска по-лека мярка за неотклонение за клиента си Петя Банкова заради факта, че същата е майка на две непълнолетни деца - едното на 14 години, а по-малкото е шестгодишно. Топ адвокатът по наказателни дела Людмил Рангелов, който също се е заел със защитата на директора на Агенция "Митници", заяви, че единственото категорично нещо в обвинението е, че Банкова познававала Стефан Димитров. Според Рангелов най-новото обвинение е подготвено набързо и няма опасност Петя Банкова да избяга с чужбина и да остави в чужбина двете си деца. "Всеки разумен човек съзнава, че такава опасност не съществува". 

И самата Банкова поиска по-лека мярка за неотклонение, за да е до децата си. Това направи и другият обвиняем Стефан Димитров, който каза, че също се грижи за родителите си и бременната жена до себе си. 

Адвокат на Стефан Димитров и Мартин Димитров е друг знаков адвокат по назателни дела - Любомир Таков.

Следващото заседание по делото е насрочено за 11 април.