Прокуратурата внесе в Софийски градски съд искане за задържане под стража на Марин Димитров по делото за контрабанда. 

Бащата на Стефан Димитров, станал известен от скандалните снимки в компанията на пудела и пачките пари в евро, е обвиняем заедно със сина си Стефан Димитров и вече отстранения директор на агенция "Митници" Петя Банкова за участие в организирана престъпна група. 

Още при първото гледане на мярката за неотклонение на тримата арестувани на 6 април, Марин Димитров се появи в Съдебна палата, но така и не влезе в Зала 5, защото беше транспортиран спешно към  "Пирогов". Причината - съмнения за сериозни кардиологични проблеми, като обясни пред "Фокус" адвокатът му Любомир Таков. 

На 18 април Софийският апелативен съд постанови окончателното оставяне на Стефан Димитров и Петя Банкова в ареста. 

Припомняме, че вече бившият главен секретар на МВР Живко Коцев също вече е обвиняем по делото за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, заедно с баща и син – Марин и Стефан Димитрови, бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и Никола Николов-Паскал. От обвинението посочиха, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Наложена му беше парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Живко Коцев запази пълно мълчание пред журналистите след тричасовия разпит в КПКОНПИ на 17 април и до този момент не е коментирал фактът, че също се сдоби с обвинение.