Докладът на временната парламентарна комисия, която трябваше да разследва възможни корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев, е всенен в прокуратурата. Това съобщи Станислав Балабанов от "Има такъв народ". Председателят на комисията е Тошко Йорданов.

"Същият ден, в който комисията излезе с доклад, приет с мнозинство от почти всички политически партии, с изключение разбира се на ПП-ДБ, веднага след това го внесохме в прокуратурата. Оттук нататък независимите институции трябва да си свършат работата", подчерта пред обществената телевизия Балабанов.

Той коментира, че временната комисия е изпълнила задачата си.

"Фактите показват, че това беше първата временна комисия от последните парламенти, която завърши по законов ред целия цикъл на работа, излизайки с доклад. Докладът е на база нещата, които получихме като свидетелства и сведения от всички поканени заинтересовани по темата. Не само на шефа на ДАНС преразказвахме думите, преразказвахме думите и на съда, и на прокуратурата. Скандални неща станаха ясни, тази комисия беше огледало за лъжата на една конкретна политическа формация."

"Народното събрание не е правораздавателен орган, съдът ще прецени. Фактологията обаче е брутална, след като МВР излиза и казва, че бивш министър на МВР многократно официално се е виждал и се е срещал с доказани контрабандисти. Същите тези хора са подарявали скъпи часовници на висши чиновници в държавата като вече бившия главен секретар, който е сниман гол до тях на плажа. Подарявали са картини, скъпи подаръци на бивш вътрешен министър. Това е доказателство за корупция по високите етажи на държавата, за лицемерие и лъжи в политиката. Отделно един бивш финансов министър като Асен Василев е назначавал с пределно много доказателства служителка, участвала в корупционни практики, за шеф на Агенция "Митници". Същият този човек отрича да познава контрабандистите, пък го има на снимки пред Агенция "Митници" с тях", допълни той.

Според него работата на временната комисия, разследваща фактите около случая с Мартин Божанов - Нотариуса, е била крайно неефективна.

"Комисията за Нотариуса не свърши нищо. Никола Минчев я събра два-три пъти и нищо не свърши."