"Стефан и Марин Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове в област Хасково. Намерихме списък с 28 хил. души", каза бившият вътрешен министър Бойко Рашков в парламентарната комисията, която се занимава по казуса с аферата в "Митниците", предаде репортер на "Фокус".

По думите му никой не поставял въпроса този човек защо е дошъл при него. "На 28 май 2021 г. го видях за първи път. Това е поводът да дойде", каза Рашков и показа сигнала, който Марин Димитров е подал.

"Сигналът е във връзка с едно смачкано от прокуратурата дело. Образувано е за подкуп срещу Мирослав Найденов. Борисов е притискал свидетел очевидец докато го докарат дотам да оттегли показанията си. Възложих проверка на тази информация. До момента, в който служителите на МВР трябваше да получат информация, дали има основания за възобновяване на производството. Отговорът на градската прокуратура беше, че делото е при Гешев. Затова съм се виждал с Марин Димитров", обяви Бойко Рашков в комисията, след което си тръгна от залата. 

Преди него пред комисията говори бившият главен секретар Петър Тодоров, който беше на поста, когато Рашков беше министър. "Не знам по какъв повод Рашков се е срещал с Димитрови", посочи Тодоров.