Бойко Рашков няма място в политиката, а по трапезите със седналия до него пудел. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в парламента след случилото се вчера по време на комисията за "Митниците", предаде репортер на "Фокус".

По думите му ПП-ДБ са саботирали всичко, отговаряйки на отправените от ППД-Б обвинения към ПП-ДБ, че заради ГЕРБ-СДС и ДПС страната нямало да получи втория транш по ПВУ. 

Пеевски бе попитан дали е възможна нова съвместна работа с ПП-ДБ, той не даде категоричен отговор, но призова казусът около Агенция "Митници" да бъде решен.

"Нека да не говорим дали е възможен, или невъзможен диалог с тях. Ако се окаже, че всичко, което се  чу и видя за тях, ние няма да участваме. Тези обвързаности с контрабанда и пудели, влачещи пачки, ДПС няма да работи с тях. Тези хора няма абсолютно никакъв интегритет", каза лидерът на ПГ на ДПС. 

Той отказа да коментира и възможността за сформирането на коалиция с ГЕРБ-СДС.

По отношение на номинацията на Елена Йончева за депутат той обясни, че тя е "доказала, че е независим човек": "Избрах я, защото е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите и хората. Винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен представител за тази квота". 

Той бе категоричен, че ако тя приеме поканата, ще има пълна свобода да продължи да работи по всички теми, с които се занимавала и до момента. 

"Елена Йончева нищо не е сменила. Ние я поканихме. Винаги сме имали гражданска квота", допълни той.