Днес имаме "коалиция на пудела". Събраха се, сега могат да отворят отново каналите, да върнат шефката  на Митниците и могат спокойно да крадат". Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски за исканата оставка на председателя на парламента Росен Желязков и случващото се от сутринта в пленарната зала, предаде репортер на "Фокус".

"Коалицията на пудела ще се радва много малко на грабежа, след това ще понесат отговорност за всичко. Те ще понесат отговорност от хората за това, което правят. Първа точка в заседанието на НС трябваше да бъде да решим проблемите на миньорите, на Маришкия басейн. Това не ги интересува, тях ги интересува да свалят шефа на парламента два дни преди края на парламента", допълни той.

"Те са една мръсна, престъпна сглобка", каза Пеевски относно работата със сегашните лидери на ПП-ДБ. "Не може да говорим отсега ще има ли или не служебни правителства след изборите, нека хората да преценят", коментира още той.

"След изборите сме готови да работим с всички, които са готови да работят за хората. Не можем да работим с проруските партии. Може би всички в залата са проруски, извън ГЕРБ. Събраха се едно ясно, руско мнозинство. Честито на коалицията на пудела", допълни Пеевски.