Влизате ли в статуквото с ДПС И ГЕРБ в коалиция на войната срещу коалиция на хартията. Това каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция "Фокус".  

"Уважаеми нови колеги, вие влизате ли в статуквото с ДПС И ГЕРБ в коалиция на войната срещу коалиция на хартията, както наричате промяната в изборния кодекс и кое е по-стряскащо за България и за последиците за българския народ - да разговаряме за промени в изборния кодекс и да може всеки да гласува или да правите коалиция на войната, която да въвлече България като страна в конфликта ?".  

Лидерът на "БСП за България" се обърна към лидерите на ПГ "Продължаваме промяната" и "Български възход" и ги попита защо са променили позициите си относно това дали трябва България да изнася оръжие за Украйна. 

"Имам въпроси към две парламентарни групи. Кирил Петков не присъства в залата от началото на този разговор. Ще го цитирам от юли тази година: "България няма да дава оръжие на Украйна. Това, което сме обещали, че няма да даваме, това ще направим". Днес, обаче, нещо се е променило очевидно. Български възход и господин Янев са ни най-голямата изненада. На 21.04.2022 г. господин Янев заяви "Изпращането на военна помощ ще удължи агонията на хората там. Достатъчно военна помощ има отвсякъде и допълнително изпращане на оръжие от България би било грешка. Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор при по-различно развитие на нещата". Какво се е променило сега след избори и кой е излъганият. Има ли излъгани хора, които са повярвали на това, а сега виждат друга реалност тук", каза Нинова.