Месец и половина загубено време за България. Чакаме "Продължаваме промяната" да се наспят и  да кажат какво са решили. Според мен правителство няма да бъде съставено. Резервът е изхарчен, в него има 500 милиона лева. Това заяви Георги Свиленски от БСП пред NOVA.

"Месец и половина Борисов не може да представи кабинета си. Г-н Борисов хвърли едно име, разбира се авторитетно, прати го на срещи с различните партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да преговарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, защото тези разговори са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава", подчерта Свиленски.

"Г-н Борисов хвърли едно име, разбира се авторитетно, прати го на срещи с различните партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да преговарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, защото тези разговори са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава", подчерта Свиленски. 

По думите му "темата с кабинета на ГЕРБ е приключила". "Тук говорим за правителство национално отговорно, което да поеме държавата в тази тежка криза. Другата алтернатива е избори през месец август, държавата без бюджет", алармира депутатът.  Според него мандатът на ГЕРБ трябва да бъде използван като възможност да има редовен кабинет. Дали обаче БСП да подкрепи правителство с първия мандат, тепърва предстои партията да се допита до членовете си.

Георги Свиленски коментира и искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев. "Борба на две лобита – махнете Гешев, за да дойде Пешев", заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България". По думите му трябва да бъде променена системата.