Надявам се, политическата класа няма да продължи да руши българската държава. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на откриването на Народното събрание, предаде репортер на "Фокус".

"Днес е Велика сряда. Знаете, че е част от страстната седмица и в този ден всички трябва да си зададем въпроса дали това, което правим съответства с Божиите поверия. Аз се надявам българските политици също да си зададат този въпрос и да осъзнаят, че мотото "Съединението прави силата" не е украса на парламента, а е сърцевината на българската държавност. Да разберат, че те са слуги на народа. Те работят за народа, за хората, а не народът за тях", изтъкна той.

"Надявам се, да пренебрегнат личните си интереси, които са водещи в последните години, и да работят в интерес на хората, защото това, което наричат реформа се оказа разруха. Надявам се, политическата класа няма да продължи да руши българската държава, защото в името на тази държава са загивали стотици хиляди от нашите предци и това, което се случва е обидно за всеки един българин", подчерта главният прокурор.

Той добави, че се надява българските политици да покажат, че уважават родината си и държавността.