"На думи изглеждаше, че приоритети са ни общи в доста от сферите. Разбрахме се накрая на срещата, че ще се излъчат работни групи по законодателната част, които да влязат в детайл на тези промени, така че да сме сигурни, че когато се готови за разследване на главния прокурор, имаме едно и също нещо предвид“, каза съпредседателят на коалиция ПП-ДБ Кирил Петков

По думите му това, че не са предложили техен кандидат за председател на Народното събрание, че са гласували "въздържал се" и са предложили ротационен принцип, е компромис от страна на ПП-ДБ.

"Решихме да предложим този вариант на базата на европейските модели - "джентълменско споразумение“. На всеки два месеца се прегласува председателят на Народното събрание и председателят на правна комисия. Нека да сложим обозрим период, в който да имаме важни приоритети какво ще се случи. Аз не говорих за общи понятия и концепции. Аз казах, че имаме едни проблеми, закони, които трябва да се приемат и политики, които трябва да се случат и влязохме в много практични елементи“, каза Петков пред bTV.

Според него и днес няма да бъде излъчен председател на Народното събрание. 

"Дали има, или няма председател не е толкова важно. Важно е дали има подход и заедно да продължим по това, което зададохме вчера или не. Това, което очаквам е, че двете групи ще излъчат работни групи, ще се работи през уикенда без да се избере председател и другата седмица, ако имаме приоритетите за първите два седмица се надявам, че ще се излъчи председател с ротационен принцип. Това е първа логична стъпка“, добави Петков.