Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. Не съм говорил с никакви адвокати за имоти. Искам това да бъде изяснено. Опетнявайки моето име, се опетнява и името на институцията. Това каза апелативният прокурор на София Радослав Димов пред прокурорската колегия на ВСС, която го изслушва във връзка с Мартин Божанов - Нотариуса, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че бившият районен прокурор на София Радослав Димов поиска изслушвания часове, след като изнудван от Мартин Божанов гръцки бизнесмен обяви, че чрез посредник магистратът предложил да оправи проблемите му с Нотариуса.

Анастасиос Дикос твърди, че прокурорът Димов се е обадил на техния адвокат Александър Червеняков и му казал - "във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, за да видим как да го решим". Но тази среща била отказана.

"Познавам адвокат Червеняков го от базата ни в Бяла на морето. Не сме приятели, а познати. Не сме близки", посочи Димов, който отрече да е имал досег с други адвокати във връзка със слуачая.

На въпрос дали е познавал Мартин Божанов, Димов отрече. Само знаел за него, че е имотен измамник. "Лично не съм се запознавал с Нотариуса".

Запитан защо според него е замесено името му в случая с Мартин Божанов, той предполага, че някой употребява името на магистрат, за да се представи като велик и се злоупотребява. По думите му има всякакви юристи и колеги, а всичко е с цел извличане на някаква полза.

Радослав Димов в момента е шеф на Апелативната прокуратура в София. Той ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., когато беше назначен на по-високия пост. След Димов, първо временен, а след това и постоянен шеф стана Невена Зартова - името, на която също беше свързано с кръга Нотариуса.