Мисля отново да поканя Борислав Сарафов, Иван Гешев и Сотир Цацаров. Конкретно г-н Гешев сам е изразил желание да дойде. Това каза в Народното събранив председателят на Комисията за проверка на факти и обстоятелства около дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса Никола Минчев, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че Цацаров, Гешев и Сарафов отказаха да бъдат изслушани от парламетнарната комисия за Нотариуса.

Минчев посочи още, че още не е решил за кога ще отправи тази покана.

По-рано през деня Сарафов заяви с писмо до Никола Минчев, че няма да отиде на изслушване в парламентарната комисия за Нотариуса. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров също е отказал поканата да участва в изслушването. Поканата е отклонил и неговият наследник на поста Иван Гешев, който е обяснил отказа си с ангажименти в чужбина.

Не мога да коментирам отговора на МВР за Мартин Божанов, защото това е класифицирана информация. Ще поканим МВР на изслушване. Ще помислим и най-вероятно заседанието ще е закрито, за да получим пълна информация за агентурното минало на Нотариуса. Цялата информация от МВР е класифицирана. Не мога да си спомня какъв е точният гриф. Тази информация деклафисицира от органа, който я класифицирал. Информацията е класифицирана по Закона за МВР", добави Минчев. 

Депутатите са получили отговор от МВР по въпроса с евентуалното агентурно минало на Нотариуса.

"Поканата към Калин Стоянов ще е възможно най-скоро, защото най-малкото той до дни може да не е министър. Приоритетно е да бъде поканен той, защото следващата седмица може да не е министър. Ще преценя за следващото заседание кое е по-приоритетно - да бъде поканен Калин Стоянов или последните ни трима главни прокурори. Той може да бъде поканен и в качеството си на не министър, но ще е по-добре да се яви в качеството си на министър. Ако той, като представител на изпълнителната власт, откаже да се яви пред законодателната власт, която го е избрала за министър, това вече ще е фрапиращо. Ние настояваме той да не бъде служебен министър, но не може да откаже да се яви на парламентарен контрол, защото е министър. От ГЕРБ и ДПС зависи дали ще присъстват на следващото заседание. На предишното заседание те отказаха да са в зала, случиха се доста циркове, но проведохме заседанието без кворум. Така ще стане и на следващото заседание", категоричен бе Никола Минчев.