Съдебният инспекторат проверява 10 магистрати за евентуални връзки с Мартин Божанов - Нотариуса. Това заяви главният инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова във временната парламентарна комисия, свързана с дейността на Мартин Божанов - Нотариуса. 

"В рамките на тези проверки ще проверим поведението на 10 магистрати, както съдии, така и прокурори, в които в медийните публикации в последно време се споменава за неприемливо поведение", заяви Точкова. 

"Не приемам, че инспекторатът е бездействал по казуса. Правим всичко необходимо, което ни позволява законът, за изясняване на замесените магистрати", добави още тя. 

В началото на заседанието на Комисията тя обяви, че в ИВСС не са постъпвали сигнали нито за натиск върху магистрати, нито за такива, които са посещавали SS клуба. Тя поискала от градската прокуратура списък с имената на онези, които членували в него. 

Точкова уточни, че ИВСС не е разследващ орган и не може да доведе никого принудително на разпит. Тя апелира не всички магистрати да бъдат поставяни под общ знаменател, защото "в голямата си част те са почтени хора и изпълняват съвестно, с много усилия, своите задължения".