Имам основания да считам, че Мартин Божанов - Нотариуса и Петър Петров - Еврото са били във връзка с високи политически нива, с представители на високозаемащи постове от изпълнителната власт, което им е позволявала да получават директна информация за това срещу кои лица се водят досъдебни производства, срещу кои лица се водят проверки. Това заяви Бойко Рашков в кулоарите на парламента във връзка с временната парламентарна комисия за Нотариуса, предаде репортер на "Фокус"

"По такъв начин са били ориентирани и са се насочвали към гражданите, засегнати от действия на държавни органи", смята той. 

Попитан дали е Нотариуса и Еврото са имали някаква връзка с правителствата на Борисов, той отговори "не само", но не даде повече подробности. 

Той каза, че в последната седмица дейността на комисията била саботирана: "В последните няколко дни виждаме опит на ДПС и ГЕРБ да саботират дейността на временната комисия за разследване на случая с Нотариуса". 

"Мисля, че причините за това са доста изкристализирани. Те се дължат на обстоятелството, че се събраха доста факти, които разшираха предмета на изследването, която имаше комисията", добави Рашков.  

По думите му фактите посочвали, че Мартин Божанов и Петър Петров - Еврото са имали връзка с високите етажи на властта.

"Връзката между тях двамата, която не личеше в началото, все по-ярко се проявява. Оттам ние ще стигнем до доста по-високи нива на влияния, включително в политически среди", смята Рашков. 

Той обяви, че имало множество заявки за включване на граждани и адвокати за изслушване. Според него те щели да дадат повече яснота за кръговете на влияние около Нотариуса и Еврото. 

Според Рашков дейността на комисията не е предизборен щаб, каквито обвинения бяха отправени вчера от представители на ГЕРБ-СДС и ДПС.