Не познавам Нотариуса, комисията е напълно безсмислена. Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев преди началото на днешното заседание на временната парламентарна комисия, свързана с дейността на Мартин Божанов - Нотариуса, предаде репортер на "Фокус"

"Тази комисия е напълно безсмислена, тя е създадена да си правят предизборна реклама и е безопасна. Ако искаха да свършат нещо, щяха да променят законите, за да могат да свършат нещо. Реформата се изчерпа единствено със смачкване и унищожаване на българската конституция. След като използваха ПП-ДБ, а вече не са им необходими, ГЕРБ и ДПС сега ще ги изхвърлят", заяви Гешев.

По думите му “цялата държава се превърнала в заложник на Борисов" заради делото "Барселонагейт" и възможността да бъдел поставен в списъка “Магнитски".

Гешев бе категоричен: “Не познавам Нотариуса". Той каза обаче, че през 2018 година, докато заемал поста на зам.-главен прокурор, имало дело за група за измами, свързана с Нотариуса.

По казуса с Агенция "Митници" той каза, че знаел за контрабандния канал във времето си на главен прокурор неофициално. 

"Информация за този контрабанден канал съзнателно не беше подавана съзнателно в прокуратурата. Беше ми казано,ч е този канал се пази от служебното правителство, в което Бойко Рашков беше служебен министър, а след това от ПП-ДБ", заяви Гешев.