"От 2021 година, когато влязохме в спиралата от избори, резултатите на БСП вървят надолу. Една от причините за това е, че от БСП излизат новини само за вътрешнопартийни разпри. От един момент нататък излизат единствено новини за вътрешни разпри“, коментира в ефира на bTV Александър Симов.

Той посочи, че първоначално е подкрепял Корнелия Нинова след избирането ѝ за председател на партията:

"Когато тя дойде през 2017 година, вкара хубава енергия в БСП. БСП успя да избере свой кандидат за президент, намерен доста удачно, мандатността, пряк избор за лидер. Проблемът накрая е, че Корнелия Нинова сега е в опозиция на Корнелия Нинова в началото“.

"През 2017 година Нинова каза, че само лидерът трябва да води две листи. Тогава Стефан Данаилов беше другият. Всички останали водеха по една, за се концентрират в районите. Стигнахме до ситуацията в три поредни избори седем души да водят по две листи. Когато човек започне да влиза в противоречие, това е знак, че промяната трябва да дойде“, каза още Симов.

Иван Таков припомни, че Корнелия Нинова подава оставка за трети път.

"Изразих надежда да е за последен. Така се и оказа. Националният съвет се събра и избра временно изпълняващ длъжността председател на БСП. Това беше много важна стъпка за възстановяване на диалога в партията, който беше нарушен. Колективните органи на партията бяха гумен печат. Сега има искане за обединение“, коментира той.

"Моето мнение още от 2016 година беше, че човек, който не е социалист, не може да е начело на партията. Не става дума за нападение и за защита на Нинова. Става дума за политиката, довела до катастрофалните резултати от изборите. Корнелия Нинова наследи партия с един милион гласоподаватели. В момента има 150 хиляди. Показа се пълно пренебрежение към местните структури. Няма място за бившия председател на Младежкото БСП в Гоце Делчев. Вместо това Корнелия Нинова избра да влезе от Благоевград, за да има място за младежкия лидер от СДС (Калоян Методиев - бел. ред.)“, посочи Иван Таков.