НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:59


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Доц. д-р Венелин Бошнаков: Нов проект ще подобри управлението на УНСС и класацията му в рейтинговата система на ВУЗ-овете

Доц. д-р Венелин Бошнаков: Нов проект ще подобри управлението на УНСС и класацията му в рейтинговата система на ВУЗ-овете

27 Май 2014 | 06:00 | Агенция "Фокус"
За проекта „Разработване и въвеждане на система от ключови индикатори и процесно-базирано управление на УНСС” пред Агенция „Фокус”Доц. д-р Венелин Бошнаков, главен секретар по науката на УНСС.

Фокус: Доц. Бошнаков, ръководител сте на проекта „Разработване и въвеждане на система от ключови индикатори и процесно-базирано управление на УНСС”. Каква е неговата основна цел?
Венелин Бошнаков: Наименованието на проекта пряко посочва неговата основна цел, а именно да се разработи и внедри в системата за управление на УНСС система от ключови индикатори за анализ на неговото състояние и развитие. Във връзка с тази цел е предвидено да се направят и първите стъпки за внедряването на т. нар. процесно-базирано управление в нашия университет. Чрез него се търси положителен дългосрочен, стратегически ефект от реализацията на проекта – усъвършенстване на системата за управление на УНСС в резултат от разработването и внедряването на иновативен инструментариум за управленски анализ.
Фокус: Какви резултати очаквате от проекта?
Венелин Бошнаков: Проектът има и няколко специфични цели, постигането на които ще подпомогне в дългосрочен план повишаването на качеството на учебната и научната работа в УНСС. Такава цел е например повишаването на икономичността и ефикасността на университетските работни процеси. Не по-малко важна е целта да се повиши нивото на съответствие на резултатите, постигани от дейностите в УНСС, с изискванията на Националната агенция за оценяване и акредитация. В същата насока е поставена и целта да се търсят възможности за подобряване на позициите на УНСС в рейтинговата система на висшите училища в България – там, където дейностите не осигуряват достатъчно висока ефективност и влошават рейтинга на университета.
Очакваме постигането на основната и на специфичните цели да допринесе за повишаването на удовлетвореността на заинтересованите страни – студентите и техните бъдещи работодатели, както и на преподавателите и служителите на УНСС – при отчитане на съвременните потребности на пазара на труда.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.