Жени се включиха в шествие в Добрич под наслов "Не на войната“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Инициатор е Фондация "Св. Николай Чудотворец“ в добруджанския град. Поводът е отбелязването на днешния Международен ден на жената, който обаче всички преживяват със свити сърца заради военните действия, които се водят на територията на Украйна и огромната хуманитарна криза, на която сме свидетели. В шествието се включиха всички жени от "Чудната градина“, първото социално предприятие в града, което устоява на предизвикателствата на времето и доказва, че хората със специфични проблеми имат място в общността ни и то достойно място с работата, която изпълняват и която носи здраве и радост на хората.

"Нашият глас е за правата на жените. Винаги сме защитавали правата на жените с интелектуални затруднения и именно на този ден искаме да го заявим много категорично. Но тъй като темата е само една, измести всички останали теми и проблеми, темата е войната. Затова ние като жени искаме да застанем зад твърдото: Не на войната“. Това заяви Мария Методиева, председател на Фондация "Св. Николай Чудотворец“ и един от менторите в "Чудната градина“.

Шествието премина по централната пешеходна зона в Добрич и достигна до площад "Свобода“, където участниците в него се обединиха всички заедно в една голяма прегръдка.

Жулиета НИКОЛОВА