Семейство незрящи хора отговарят на всички условия за получаване на общинско жилище в София, но вече повече от година чуват, че няма подходящо място. Истина ли е, че на територията на цялата територия на Столичната община няма свободно жилище за мъжа и жената и какво ще се случи с тях, ако не получат очакваното съдействие?

По думите на мъжа от миналата година са включени в картотеката за жилища е столицата. Изчакали още една година заради "някакви странни наредби" и вече отговарят на всички условия. 

"Ние не държим нито на местоположението, нито на вида му", каза той пред NOVA. А жена му добавя: "В три молби сме написали, че нямаме претенции в кой район", отбеляза жената.

Семейството разказа, че искането им се подава към Столичната община, която трябва да го разпространи по райони. До този момент имат получени само две писма с отказ, но отговорът от общината винаги е един и същ: няма свободни "подходящи" места. Семейството твърди, че не знае какво се има предвид под "подходящи". 

"Дори няма на кого да зададем този въпрос", каза мъжът.

От Столичната община потвърдиха за медията, че има едно жилище в жк. "Връбница", което е споменато като вариант пред семейството за следващите две години.

"Повече от месец не мога да се свържа с тях за този апартамент", отбеляза мъжът.