Светлият празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, който ще отбележим на 24 май както винаги е повод не само за радост, но и ден за равносметка и заслужени награди. Добрич ще завърши учебната 2023/2024 г. с 3147 отличници и ще изпрати на добър път в живота на големите 690 абитуриенти. Заслуга за това имат разбира се както самите ученици, така и преподавателите им. Ритуал за предаване на знамената на училищата на град Добрич и награждаване на педагози и директори на образователни институции за принос в развитието на образованието в Община град Добрич ще се проведе на 24 май, от 10.00 ч. на пл. ,,Демокрация".

Празничният ден ще продължи на площад "Свобода“ от 12.00 ч. с концерт на Представителна фолклорна танцова студия ,,Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Даниела Петрова, ръководител на оркестъра Николай Иванов.

А на 23, 24 и 25 май заповядайте от 18.30 ч. на Мемориалния комплекс "Хан Аспарух“, за да поздравим заедно нашите абитуриенти от Випуск 2024.

Широко отворени са вратите по време на празника на Художествена галерия гр. Добрич и обектите на Регионален исторически музей гр. Добрич, а именно: Музей в Градски парк ,,Св. Георги", Етнографска къща, Дом-паметник ,,Йордан Йовков", експозиция ,,Археология на Добруджа".

Своята почит и благодарност към Светите братя Кирил и Методий можете да изразите с цветя пред паметника им.