Силата на социалната система е в обичта към хората. Всички вие, които се занимавате със социална работа, притежавате уникален човешки и професионален опит. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ по време на кръгла маса в Пловдив, посветена на бъдещето на услугите в сектора.

На форума присъстваха областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров, кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС от 16 МИР проф. Даниела Дженева, Деница Николова, Веселина Ботева и Йосиф Танев. Сред участниците в препълнената зала в Дома на културата бяха заместник-кметът Женя Петкова, представители на социалния сектор в града и потребители на различни социални услуги.

"Вярвам, че всички хора, които работя в социалните дейности, посвоему са герои. Именно за това като министър на труда и социалната политика учредих награда за социална работа, защото вярвам, че всички ситуации, в които попадате ежедневно могат да бъдат трансформиращи за цялото общество“, заяви Деница Сачева.

Тя допълни, че приоритет за ГЕРБ е да наложи политики, в които хората, които работят за другите хора, да бъдат в центъра - увеличаване на възнагражденията и стандартите, укрепване на социалните услуги, кариерно развитие, за да може работещите в системата да развият своя професионален и креативен потенциал.

Социалният сектор трябва да има стратегия за развитие на човешките ресурси. Политиките, свързани с пазара на труда и връзката с образованието също е водеща тема за ГЕРБ.

"За да се случи това, е важно да има стабилно правителство. Това е условие за благосъстоянието на гражданите и развитието на страната“, подчерта Деница Сачева.

Областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров подчерта, че мрежата от социални услуги в общината е една от най-развитите в страната.

В подкрепа на думите му Веселина Ботева, която е представител на гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДС, подчерта, че действащите към момента социални услуги на територията на Община Пловдив обхващат най-широк спектър от целеви групи като възраст, социални и здравни потребности и т.н.

"Близо 25 години посветих на един основен въпрос – Как светът, в който живеем, може да бъде по-добър за децата, семействата и възрастните хора? За мен винаги е много вълнуващо да говоря за социалния работник и неговата неизменна роля, за хилядите положително променени съдби, за създаването на едно по-справедливо и по-толерантно общество“, сподели Веселина Ботева.

Тя изтъкна професионализма и помощта, оказана от Деница Николова в качеството й на заместник-министър на МРРБ от ГЕРБ за успешното реализиране на социални проекти в Пловдив.

“Гордея се с проектите, свързани със социалните услуги от нов тип, които изградихме в правителствата на ГЕРБ. Трябва да продължим да работим в екип, за да търсим правилните решения“, заяви Деница Николова.

На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетините! За стабилна България в сигурна Европа!