"От 41 проекта на област Хасково Правителството ще финансира 0 проекта. Да благодарим на Промяната?!“, това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Повод за избухването му са отхвърлените от управляващото мнозинство 41 предложения за финансиране на важни инфраструктурни проекти за благоустрояване, за социални и културни институции в общините в Хасковска област. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Правителството обяви, че ще финансира общините, ако те имат конкретни проекти с издадени разрешения за строеж и подробна техническа документация. За област Хасково предложих за финансиране 41 инфраструктурни проекти в сферата на благоустройството, околната среда, социалните и културни институции и др. И всички те с проекти и с документация. Но управляващото мнозинство отхвърли всички предложения за финансиране на конкретни проекти на общините от региона. С други думи – "Промяната“ ще финансира НУЛА проекти“, допълва Делян Добрев.

"Правителството се вцепенява като "заек пред фарове" пред лицето на всички кризи на днешния ден. В продължение на 3 дни гласуваме денонощно бюджет, според който нито има война, нито ценова криза при енергийните продукти и потребителските стоки.

Няма компенсации за цената на тока и газа след март.

Няма увеличение на заплатите в общественият сектор изобщо.

Няма пари за инфраструктура на общините.

Няма...

Няма...

Няма и разум в управляващите да върнат бюджета на комисия преди да сме го приели и да го коригират. Предложих им го настоятелно от трибуната и вчера, и днес!“, заявява още депутатът от Хасково Делян Добрев.