Този, който се хване сега да управлява, е все едно на картите - Черния Петър да изтеглиш. Това заяви Бойко Борисов на предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

Лидерът на партията започна речта си с поздрав към всички по случай днешния празник.

"Първо, да ви честитя 24-и май. Освен, че майка ми беше учителка, бог да я прости, баща ми беше Методи. Винаги имаше агнешка плешка с картофки на 24-и май заради татко. Някакси така ми е останал в съзнанието - първо манифестация с цветя за учителките, и след това имен ден на баща ми. Така че всички, които празнуват - да ги поздравим", честити Борисов. 

"Нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна. Другите нямат такова нещо - нямат нито експертизата, нито хората. Но имат едно самочувствие, едно нахалство, на което никой не може да противоречи, а може само да им завижда", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Христо Иванов излиза и казва: "И да има правителство, без нас то ще падне бързо". Въобще не го интересува Андрей дали ще има държава, дали няма да има, дали ще се усвояват еврофондове - важно е те да са опозиция и да намират кусур! Единствено! И през това време да намерят постове или с 30 депутата да управляват еднолично", отбеляза той.

"Хората се убедиха в това не само, че няма чудеса, а единствената надежда е да се намерят отговорни хора да управляват. Защото този, който се хване сега да управлява, е все едно на картите - Черния Петър да изтеглиш", каза Борисов.

"Гротескна работа! Ние с нашите депутати сме толкова виновни, колкото и те. Направих компромис в името на България, на държавата - ха да се научат, ха да стане. Поне отвън изглеждахме по-добре. Докато западните ни партньори разберат, че всъщност са заложили на куция кон, а работните коне са се опитали да ги накажат несправедливо", коментира политическият лидер.

"Чувствам се еднакво виновен. Само че не само, че ПП-тата не се чувстват виновни за това, което сътвори един от многото им лидери Асен Василев във финансовата сфера, а те казват: "Ние направихме много хубави неща, неправени в България, за 10 месеца, а ГЕРБ са ни виновни". Кое направихте вие без нас, това искам да попитам?", посочи той.

"Поне запазихме някаква все още работеща система в службите и в съдебната власт, добре, че не разсипахме и тях. Защото предложенията бяха такива. Директно, уважаеми медии, половината за тебе, половината за мене. На всичко! Много щедро. Но как да делим наполовина съд, прокуратура, регулатори, 50 на 50 - Бойко и Киро?", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скорошните поройни дъждове и градушка в столицата.

"Оня ден ни потопи в София. Уби ни дъждът. Чудовищни задръствания... и няма един репортаж. Нищо! Ако беше Фандъкова или аз, щеше да има: "Непочистените шахти на София предизвикаха страхотни наводнения", "Дъждът падна заради Бойко Борисов!"... А сега - тихо, тихо, тихо", прошепна с насмешка той.