Предизборната кампания за вота 2 в 1 на 9 юни е в разгара си. Остават още 15 дни, в които кандидат-депутатите да ни спечелят или да ни загубят с посланията си.

20 партии и 11 коалиции участват със свои кандидати за Народното събрание. От всички 6114 кандидати за народни представители трябва да решим кои 240 ще пратим в парламента.

"Лошо върви кампанията, защото има твърде много шум в нея. Твърде много се занимаваме с конкретни, често силно персонализирани сблъсъци“, смята Лозанов.

Според него се забравя, че страната ни все още се намира в период на преход към демокрация.

"Въпросът е сега тези избори ще ни доведат ли до повече демокрация, или не. Това трябва да е основният мотив в избора.

Моето усещане е, че няма да ни доведат до повече демокрация“, допълни Лозанов пред bTV.

На въпроса за компроматите в кампанията и по-специално за последния със записите от разговори между лидерите на "Продължаваме промяната“ Харизанов коментира, че записите са били компромат, докато не се появиха на страницата във Фейсбук на партията.

Аудио файл с гласовете на Асен ВасилевКирил ПетковЛена Бориславова и Николай Денков беше публикуван първо от сайта "Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

Няколко часа след това от "Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

"В записа, който те сами са си качили, единият съпредседател на партията непрекъснато говори за "неофициален кеш“. Аз другите записи не съм ги слушал и нямам намерение да ги слушам“, обяви Харизанов.

Той добави, че в "цивилизования свят“ политически кариери приключват след такива признания.