Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ловеч, където е посрещнат от водача на листата на ГЕРБ-СДС в региона Николай Нанков.

Борисов нахъсва актива на партията. Появата му предизвика аплодисменти в залата. С него са Тома Биков, Росен Желязков, Андрей Ковачев, Асим Адемов и Младен Маринов.

"Трябва да направим стабилно правителство и то да се ръководи от г-н Борисов. Нека на 9 юни да сложим край на този лош експеримент и да дадем началото на на силно правителство на ГЕРБ", каза Младен Баринов.

"Не знам какво съм ви причинил на моите колеги, за да ми пророкува така съдбата... Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо. 2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ. Тръгнах с 6,7 млрд. под водата, ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам. Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде на ново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева“, припомни Борисов на залата какво е свършил.

"След 3 години Европа пак се тресе и затова тя е крайно несигурна по тази линия. Хората в Холандия, Франция, Германия се изплашиха. Крайно десните растат само заради това, заради нелегалната миграция отидоха в небето“, изтъкна той.

"Вие забелязвате ли, че ние водим спор само с ПП. Макар, че в тези записи се споменават други лидери за кеш потока, но има пълно мълчание по тази тема. Ние не се хванахме на тази игра, дадохме огромен кредит. Всеки ден министрите им бяха при нас. Ние сме едно със СДС, с ПП-ДБ бяхме партньори в парламента и ако те са честни ще кажат, че управлението на правителството беше в парламента. Всеки ден министрите бяха там - Гвоздейков, Богданов, Вътев... Петков идваше, аз му виках "Киро", Делян му казваше "Кики"... Казвах му "Кириле, дръж си партията", след това започна да идва и Денков, казах добре, нека и Мария да идва тогава", каза още Борисов.