Даниела Везиева се обърна към българските учители: "Вие сте хората, които ни изграждат като личности. Благодарим Ви!". 

24 май е в сърцето на всеки българин. Смея да твърдя, че е личен празник за всеки един от нас, защото духовността и културата ни формират като личности, заедно с нашите ментори, с нашите учители, за които всеки от нас си спомня с най-доброто, на което са ни научили.

Това каза лидерът на ПП "Български възход" ген. Стефан Янев след като заедно със съмишленици поднесоха венец и цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека в София в деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

"Искам да поздравя всички хора на духа, на културата, на просветата, на писмеността затова, че ги има. Затова, че правят най-доброто за нашите деца и за бъдещето на България", заяви ген. Янев, който е водач на листите на "Български възход" в 24 МИР в София и 16 МИР – Пловдив.

"Днес е най-светлият български празник. Празник на духовността", изтъкна Даниела Везиева, която е водач на листите на "Български възход" за Европейския парламент и за народни представители в 19 МИР – Русе.

По думите ѝ имаме изключителен повод да се гордеем с двамата братя Кирил и Методий – създателите на българската азбука, които са ни прославили из цяла Европа, давайки на всички славянски народи възможността да имат своя писменост.

"Днес е и ден, в който всеки един от нас си спомня с умиление за първия учител, за първия звънец, спомняме си за безгрижните времена на смях и дръзновение в родното училище", каза Везиева.

В празничния 24 май тя се обърна към всички учители, за които това не е просто професия, а призвание: "Вие сте хората, които ни изграждат като личности. Благодарим Ви! Бъдете здрави!".

Даниела Везиева пожела на младите хора, които днес се разделят с училищния чин, да не спират за мечтаят и да отстояват себе си. Да покоряват света, но никога да не забравят род и родина!

ПП "Български възход" е с №16 в бюлетините.