Дисциплинарната комисия на Евролигата наказа Панатинайкос с 30 000 евро, а наставникът Ергин Атаман бе глобен с 35 000 евро. Причината е критики, свързани с работата на съдиите в хода на плейофите срещу Макаби Тел Авив.

Първоначално наставникът бе наказан, тъй като след първия двубой с израелците не бе доволен от отсъжданията на арбитрите. Впоследствие той не бе и много благосклонен към израелски журналист преди втората среща с "делфините“. Според информацията Атаман е отказал да говори пред въпросния репортер, като е заявил, че времето за медии на тренировката е изтекло.

От своя страна "детелините“ също възроптяха срещу реферите след първия мач от дебютния кръг, когато излязоха с декларация, насочена именно срещу тях. Освен това в изявлението се набляга и на израелско-палестинския конфликт, като "зелените“ смятат, че това е една от причините за съдийството в техен ущърб.

Към момента серията между гърците и израелците е равна при 1:1 победи. Третият двубой щее тази вечер от 20:00 часа наше време в зала "Александър Николич, Белград.