В Евролигата няма да правят промени на ръководните постове. Деян Бодирога ще продължи да е президент, съобщи организацията. Решението бе взето единодушно от Борда на директорите, който проведе среща. Договорът на сърбина е удължен за още 4 години.

Една от легендите на европейския баскетбол бе назначен в средата на септември 2022-а. Още от първия ден на назначението му той имаше за цел да работи за подобряването качеството на Евролигата в полза на клубовете, играчите, феновете и партньорите.

51-годишният ръководител има богат опит в мениджърските позиции. От 2007 до 2009 година Бодирога бе генерален мениджър на Виртус Рома. След това той е вицепрезидент на сръбската федерация, където работи между 2011 г. и 2015 г. През 2014 г. бе назначен за президент на Комисията по надпреварите във FIBA Европа.

Функциите си на главен изпълнителен директор ще продължи да изпълнява Паулиус Мотиеюнас. Решението също бе взето от Борда на директорите. Подобно на Бодирога, литовецът удължи сътрудничеството си за следващите 4 години, като бе избран за този пост в средата на миналия юни.

Той познава отлично ситуацията в турнира, тъй като дълго време бе част от ръководството на Жалгирис. Мотиеюнас премина през различни позиции при литовците. Сред тях бяха директор по комуникациите, генерален мениджър и собственик. Бе избран на два пъти за Изпълнителен директор на сезона в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.