Отборът на Франция е фаворит, но ако играем освободено и без напрежение, имаме шансове. Това заяви либерото на мъжкия национален отбор на България по волейбол Теодор Салпаров преди мача на отбора срещу Франция.

Българияю излиза срещу Франция в двубой от осминафиналите на Европейското първенство по волейбол ца мъже, на което България е един от домакините.

Двубоят е в Двореца на спорта във Варна.

"Срещу отбори като Франция и Словения мотивацията е друга – каза либерото Теодор Салпаров. – Ние сме отбор, който няма право да подцени никой. Нашата група беше много изравнена, а играехме непостоянно. В един мач сме много добре, а срещу по-слаб съперник – зле. В кръга на елиминациите всеки от момчетата знае залога на мача. Ще дадем максимума. Ако играем добре, не сме обречени. С помощта на уникалните фенове можем да успеем. Пред тях имаме нашите шансове.

Трябва да издържим на посрещане и да даваме топката на нашите разпределители, които да разиграят на единичен и разкъсан блок. Цяло първенство чакам да видя началния ни удар. Тренирахме го един месец по време на подготовката във Варна. Потенциалът го има и дано сега излезе на мача.

Без значение какъв е съставът на Франция, това е европейски, олимпийски шампион. Спечели и Лигата на нациите. Обработватват феноменално топката, красота е да ги гледаш как играят волейбол. За нас винаги е било удоволствие и чест да играем срещу съперник, който се отличава от другите. Не бяха далеч назад годините, когато биехме отборите. За мен това е последното Европейско първенство във Варна. Дано имаме късмет. Ако продължим напред, ще е уникално".